Την εποχή που οι αγορές του πλανήτη έχουν τρελαθεί και αντιδρούν με βίαιες διακυμάνσεις απέναντι στο ενδεχόμενο αύξησης του κόστους χρήματος αλλά και στον ακήρυκτο συναλλαγματικό πόλεμο, η Κινεζική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να διατηρήσει μια συνετή και ουδέτερη νομισματική πολιτική φέτος και να διατηρήσει σε λογικά σταθερά επίπεδα τη ρευστότητα.

  • Η Κίνα θα ενισχύσει την προληπτική διαχείριση για το “σκιώδες” τραπεζικό σύστημα και για τη χρηματοδότηση του real estate, αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Κίνας στην ιστοσελίδα της.

Η κεντρική τράπεζα επίσης δήλωσε ότι θα βελτιώσει τους χρηματοπιστωτικούς κανονισμούς στο διαδίκτυο, δηλώνοντας πως μία από τις βασικές της εργασίες το 2018 ήταν να “καθιερώσει και να βελτιώσει έναν μακροπρόθεσμο μηχανισμό για την πρόληψη κινδύνων και τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών λειτουργιών μέσω διαδικτύου”.

Η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει συνολικά πολλαπλά εργαλεία νομισματικής πολιτικής και θα καταγράψει αύξηση της πίστωσης και της κοινωνικής χρηματοδότησης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε επίσης ότι θα εμβαθύνει τις μεταρρυθμίσεις στα επιτόκια της αγοράς και θα διατηρήσει το γιουάν βασικά σταθερό φέτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here