Το ενδεχόμενο μείωσης στο ήμυσι του φόρου που επιβάλλει στην αγορά αυτοκινήτου φέρεται να εξετάζει η Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, πυροδοτώντας ράλι στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών από την Volkswagen μέχρι και την Daimler.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κορυφαίος φορέας οικονομικού σχεδιασμού της χώρας υπέβαλε σχέδιο στους βασικούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να μειώσουν τον φόρο επί των πωλήσεων στο 5% για τα επιβατικά οχήματα με κινητήρες που δεν υπερβαίνουν τα 1,6 λίτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επί του θέματος.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις κινεζικών αυτοκινήτων βρίσκονται σε τροχιά για την πρώτη ετήσια πτώση τους σε δύο δεκαετίες, καθώς η εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη και τις χρηματαγορές της ασιατικής χώρας, με αποτέλεσμα να πλήττονται και οι πωλήσεις αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κίνας να αντισταθμίσει αυτές τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου, κατατέθηκε το εν λόγω σχέδιο μείωσης των φόρων στις αγορές αυτοκινήτων, σύμφωνα με το Bloomberg

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here