Ελαφρώς βελτιωμένη αλλά και πάλι σε επίπεδο συρρίκνωσης, παρέμεινε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιανουάριο, με την χαμηλή εγχώρια ζήτηση να επηρεάζει αρνητικά τις προσπάθειες του Πεκίνου να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση.

Αφού υποχώρησε για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, ο PMI μεταποίησης σημείωσε μικρή άνοδο στις 49,5 μονάδες από τις 49,4 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία του Ιανουαρίου ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων. Ακόμη και έτσι, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ζωτικής σημασίας μεταποιητικός τομέας εμφανίζεται «αναιμικός», με τον δείκτη να παραμένει χαμηλότερα από το επίπεδο των 50 μονάδων που σηματοδοτεί ύφεση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες υποχώρησε στις 49,6 από τις 49,7 μονάδες τον Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας περαιτέρω εξασθένιση εν όψει.

Ο υποδείκτης για την παραγωγή, σημείωσε άνοδο στις 50,9 μονάδες από τις 50,8 μονάδες τον Δεκέμβριο.

Επίσης, ανακοινώθηκε ο ΡΜΙ υπηρεσιών, ο οποίος σημείωσε άνοδο στις 54,7 μονάδες από τις 53,8 μονάδες του Δεκεμβρίου.

Ο υποδείκτης για τις νέες παραγγελίες του μη μεταποιητικού τομέα, σημείωσε άνοδο στις 51 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 50,4 μονάδες τον προηγούμ,ενο μήνα.

Ο υποδείκτης που μετρά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες για τον τομέα των υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο στις 53,6 από τις 52,3 μονάεες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here