Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με την κίνα και την Ιαπωνία να ακολουθούν αντίθετες πορείες, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην πρώτη ομιλία του νέου επικεφαλής της Fed στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,04% ή 230 μονάδες, ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη 0,24%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,22%.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι κινεζικές αγορές, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 1,07% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει απώλειες ύψους 1.1%. Αντίθετα, μικρά κέρδη 0,29% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες το δολάριο κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά έναντι του ιαπωνικού γεν στα 106,95 γεν.

Σημειώνεται ότι με κέρδη άνω του 1% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street ανεβάζοντας ταχύτητα την τελευταία ώρα των συναλλαγών με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της νομισματικής πολιτικής εν αναμονή της ομιλίας του πρόεδρου της Federal Reserve, Jerome Powell στο Κογκρέσο.

Ο επικεφαλής της Fed θα παρουσιάσει σήμερα την εξαμηνιαία έκθεση νομισματικής πολιτικής, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Powell θα χρησιμοποιήσει την πρώτη εμφάνιση του στο Κογκρέσο για να περάσει ξανά το μήνυμα ότι την πορεία των επιτοκίων θα καθορίσουν τα εισερχόμενα στοιχεία για την οικονομία και τον πληθωρισμό και όχι οι πολιτικές πιέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here