Θετικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται σήμερα στις ασιατικές αγορές, ύστερα από τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος. Εξαίρεση αποτελεί η αγορά της Ιαπωνίας με τον κλάδο της τηλεφωνίας να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1% στις 21.687,65 μονάδες με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να σημειώνει βουτιά άνω του 6% μετά την ανακοίνωση της NTT DoCoMo ότι θα μειώσει τις χρεώσεις στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Ο τίτλος της NTT DoCoMo κατρακυλά 14,7%, ενώ από τον ίδιο κλάδο η KDDI σημειώνει βουτιά 16% και η SoftBank Group χάνει 8,1%. Μεγάλες απώλειες 5,6% σημειώνει και ο τίτλος της Panasonic.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,5% με τους προμηθευτές της Apple, Sunny Optical και AAC Tech να σημειώνουν ράλι μετά την παρουσίαση των νέων υπολογιστών και iPads από τον αμερικανικό κολοσσό.

Ανοδική πορεία καταγράφουν και τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,2% και τον Shenzhen Composite να κερδίζει 1,1%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% με τον τίτλο της BHP Billiton να καταγράφει άλμα 2,8% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του να επιστρέψει περίπου $10,4 δισ. στους επενδυτές μέσω επαναγορών και μερισμάτων. Άνοδο 1,05% σημειώνει ο δείκτης NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία.

Ο Taiex της Ταϊβάν σημειώνει κέρδη 0,4% μετά τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε κατά 2,28% το γ΄ τρίμηνο σε ετήσια βάση, επιβραδύνοντας από το προηγούμενο τρίμηνο όταν είχε αναπτυχθεί κατά 3,3%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%.

Στην Ευρώπη τώρα, με μικτά πρόσημα κινούνται τα χρηματιστήρια  με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, αναμένοντας παράλληλα την Τράπεζα της Αγγλίας ν’ ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την νομισματική της πολιτική.

Δημοσίευμα φέρει την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May να έχει συμφωνήσει στους όρους για το πλαίσιο που θα διέπει τις βρετανικές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές και μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 7.101,68 μονάδες καθώς η βρετανική λίρα κερδίζει 1% έναντι του δολαρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 361,99 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει οριακές μεταβολές στις 11.450 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 5.084,48 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται σε ποσοστό 0,2%, ενώ και ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here