Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή με τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει περιορισμένος καθώς πολλές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Τα χρηματιστήρια σε Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Νέα Ζηλανδία παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Στο Τόκιο ο Nikkei κέρδισε 1,4% στις 21.454,30 μονάδες μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Ιαπωνίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή για το Τόκιο αυξήθηκε 0,8% τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,9% και υποχωρώντας από την άνοδο του Φεβρουαρίου (+0,9%). Ο δείκτης για το Τόκιο θεωρείται ένας πρώιμος δείκτης για τον εθνικό δείκτη.

Παράλληλα, ο δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 2,5% το Φεβρουάριο από 2,4% τον Ιανουάριο που ήταν το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 1993.

Τέλος, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας σημείωσε άλμα το Φεβρουάριο μετά τη μεγάλη βουτιά του προηγούμενου μήνα. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 4,1% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, έχοντας καταγράψει πτώση 6,8% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας της χώρας.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο Shenzhen ενισχύεται σε ποσοστό 0,75%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κερδίζει 0,65%. Ο τίτλος της Samsung Electronics σημειώνει άνοδο 1,4%, ενώ η SK Hynix σημειώνει άλμα 2,2%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here