Με μικρή άνοδο 0,29% έκλεισε νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Δείκτης ολοκληρώνοντας μία καλή χρονιά για το ΧΑ αν και τα συνολικά κέρδη του Γενικού Δείκτη ήταν μόλις 10,42%. Ωστόσο πολλές μετοχές της μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης ειδικότερα όμως της πληροφορικής χάρισαν μεγάλα κέρδη το 2021. Ο Γενικός Δείκτης αποχαιρέτισε τη χρονιά από τις 893,34 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση, ήταν διαδικαστική και οι συναλλαγές λιγοστές με το τζίρο να φθάνει στα 27,6 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 9,7 εκατ. τεμάχια. Οι επενδυτές δεν ασχολήθηκαν και δεν τοποθετήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς.

Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων και ειδικά μετά το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν περισσότερες προσδοκίες φέτος για μεγαλύτερη άνοδο και κέρδη, αλλά αυτό δεν επαληθεύτηκε καθώς δεικτοβαρείς μετοχές όπως οι τραπεζικές παρέμεναν σταθερές ενώ σταδιακά ο πληθωρισμός έπληξε την έντονη αναπτυξιακή τάση διεθνώς και στη συνέχεις εμφανίστηκε το νέο κύμα πανδημίας.

Ωστόσο η χρονιά δεν ήταν κακή και η ελληνική οικονομία είχε αξιοπρόσεκτη πορεία αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά.

Στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, συνολικά, 67 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 31 μετοχές κατέγραψαν πτώση, ενώ 18 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμάνθηκε στα 66,1 δισ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here