Θετικό κλίμα επικρατεί σήμερα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αφήνουν προς ώρας στην άκρη τους φόβους γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας που προκάλεσαν selloff στα διεθνή χρηματιστήρια. Το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street – μετά από μια πορεία που θύμιζε τρενάκι του τρόμου – στηρίζει περαιτέρω την επενδυτική διάθεση.

Στο μεταξύ, κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Κίνα και Ταϊβάν λόγω αργίας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,62% με τον τραπεζικό κλάδο να καθοδηγεί τα κέρδη, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη της τάξης του 00,52%. Αντίθετα πτωτικά κατά 0,47% κινήθηκε ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Σε ανοδική τροχιά και ο Kospi στη Νότια Κορέα που ενισχύεται κατά 1,12% με τη συμβολή του τεχνολογικού κλάδου όπου η Samsung Electronics σημειώνει άλμα 4,82. Ο τεχνολογικός γίγαντας αναμένεται να ανακοινώσει μεγέθη πρώτου τριμήνου την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας η Wall Street κατάφερε να κλείσει χθες σε θετικό έδαφος με τον Dow Jones να σημειώνει ένα από τα εντυπωσιακότερα comeback του τερματίζοντας με κέρδη 230 μονάδων ενώ ενδοσυνεδριακά έφτανα να χάνει 510 μονάδες! Κέρδη και για τους άλλους δύο δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here