Το επενδυτικό σχέδιο «Hull Logistics Park» της εταιρείας Streem Development που αφορά στη δημιουργία υπερσύγχρονου συγκροτήματος εφοδιαστικής αλυσίδας και διακομετακομιστικού εμπορίου στον Ασπρόπυργο, ενέκρινε η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης &  Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων αρμόδιου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, κ. Νίκου Παπαθανάση και των Υπουργών Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, Επικρατείας, κ. Γεωργίου Γεραπετρίτη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του «Hull Logistics Park» ανέρχεται στο ποσό των 244.164.841 ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 κατά τη φάση λειτουργίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Μας πήρε 4 χρόνια σκληρής δουλειάς και στενής συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την HIV Capital και διάφορους άλλους εμπλεκόμενους σε αυτό το project για να φτάσουμε σήμερα εδώ, όπου το μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της H.I.V στο χώρο του παλαιού εργοστασίου της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησης.

Μόλις προχθές εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών επενδύσεων και πλέον είμαστε στη διαδικασία εκδόσεων των αδειών λειτουργίας και έναρξης της κατασκευής του.

Μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ και θα μετατρέψει την περιοχή του Ασπροπύργου σε ένα τεράστιο κόμβο logistics που θα συμβάλει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και στην άνοδο της θέσης της χώρας μας ως προς τη σημασία της στη παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Κωνσταντίνο Μπήτρο, τον CEO της Stream Global και Stream Development, ο οποίος υπήρξε ο βασικός μας συνεργάτης όλη αυτήν την περίοδο για να φτάσουμε εδώ και να του ευχηθώ σε αυτόν και στην ομάδα του καλή επιτυχία.

Σημειωτέον ότι η ολοκλήρωση αυτού του project διέσωσε τη Χαλυβουργία Ελλάδος με πάνω από 400 εργαζομένους, καθώς τμήμα του εν λόγω σχεδίου ήταν η ανάληψη των παλαιών χρεών της Χαλυβουργίας και το πέρασμά της σε νέα εποχή».