Ο Slobodan Babic, Head of IT Development & Business Solutions, στην Nexi Processing Greece, μέλος του Ομίλου Nexi, ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, σε πρόσφατη συμμετοχή του σε τεχνολογικό συνέδριο αναφέρθηκε στην μετατροπή μιας εταιρείας τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών σε Κέντρο Αριστείας, όπως αυτό που διατηρεί η Nexi στην Ελλάδα. Κατά την ομιλία του ο κ. Babic τόνισε τη σημασία και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο για τον Όμιλο Nexi.

Η δημιουργία του Κέντρου Αριστείας στην Αθήνα έχει στρατηγικό χαρακτήρα για όλο τον Όμιλο, καθώς πρόκειται να λειτουργήσει σαν ένα τεχνολογικό hub που θα υποστηρίζει το πλήθος των πελατών του Ομίλου προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Babic.

Αυτό το Κέντρο εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Nexi για επενδύσεις σε δεξιότητες και τεχνολογία, με στόχο την ανάπτυξη εξελιγμένων προϊόντων και υπηρεσιών για τις ψηφιακές πληρωμές. Σε αυτό το πλαίσιο, ο  κ. Babic σημείωσε ότι το Κέντρο Αριστείας πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο παροχής υπηρεσιών issuing, χρησιμοποιώντας την στρατηγική πλατφόρμα Powercard της HPS για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για όλο τον Όμιλο.

Το Κέντρο Αριστείας καθώς προσφέρει την υπηρεσία issuing, απευθύνεται κυρίως σε B2B πελάτες, όπως τράπεζες και ιδρύματα πληρωμών. Ο κ. Babic απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το στάδιο ωριμότητας του Κέντρου, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε στάδιο διαμόρφωσης, κατά το οποίο έχει ήδη τον πρώτο του πελάτη και προχωρά με τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επεκταθεί περαιτέρω με απώτερο στόχο, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μιας δεξαμενής καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. 

Παράλληλα, ο κ. Babic μιλώντας για τη σημασία της τεχνολογίας τόνισε ότι στόχος για τη Nexi δεν είναι μόνο ένας ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά μια μετεξέλιξη της νοοτροπίας όλων των εμπλεκόμενων μερών από τους καταναλωτές, τους εμπόρους μέχρι και τις εταιρείες paytech.  Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και αυτό που είναι πολύ σημαντικό δεν είναι μόνο η αλλαγή της τεχνολογίας αλλά και η αλλαγή της αντίληψης των ανθρώπων σχετικά με την τεχνολογία. Ο στόχος της Nexi είναι να αλλάξει όχι μόνο την τεχνολογία αλλά και τη νοοτροπία, το οποίο εκ των πραγμάτων αποτελεί πρόκληση».