Του Βάΐου Κρόκου

 

«Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν» είναι η γνωστή έκφραση για το γιοφύρι της Άρτας, κάτι που αρμόζει και στην περίπτωση των 300 στρεμμάτων που διαθέτει στο Παλαιό Ψυχικό η εισηγμένη Κέκροψ των ομίλων Κόκκαλη και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μια διαμάχη με το δημόσιο που κρατά πλέον από το μακρινό 1988.

Σε τελευταία νέα, αν και η εταιρεία είχε δικαιωθεί από το Εφετείο τον Ιούλιο, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε Αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία δέχθηκε κατ’ ουσίαν την έφεση της εταιρείας και απέρριψε την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου.

Το ταμπλό «κοκκίνισε» στη συνεδρίαση της Τρίτης με την μετοχή της εταιρείας να βυθίζεται κατά 28,72% διολισθαίνοντας στα 1,75 ευρώ.

«Η εταιρεία ενημερώνει ότι θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τον προσδιορισμό δικασίμου και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη, αναφορικά με την πορεία της υποθέσεως», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία απόφαση του Εφετείου αναγνώριζε την Κέκροψ ως ιδιοκτήτρια της εκτός σχεδίου έκτασης του λατομείου (περιοχή Τουρκοβούνια) καθώς και των ακινήτων εντός σχεδίου. Για την ευρύτερη περιοχή του λατομείου, η εταιρεία, όπως επισημαίνεται στον απολογισμό της, είναι σε επιδικία με το ελληνικό Δημόσιο για:

-194 στρέμματα (τμήμα 185 στρ. αναδασωτέο), έκταση εκτός σχεδίου, γνωστή και ως Πρώην Λατομείο

-31 στρέμματα, βραχώδης περιοχή αρυμοτόμητος εκτός πράσινης γραμμής,

-18,8 στρέμματα βραχώδης περιοχή αρυμοτόμητος εκτός πράσινης γραμμής.

Σημειώνεται παράλληλα πως σημαντικό τμήμα της υπόλοιπης περιουσίας της Κέκροψ βρίσκεται υπό διάφορες εμπλοκές καθώς τελεί υπό απαλλοτρίωση από τον δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον δήμο Χαλανδρίου ή διεκδικείται από το ελληνικό Δημόσιο.

Σε συναινετικό κλίμα η διοίκηση αλλά…

Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός, πως η διοίκηση εκπέμπει μήνυμα συναίνεσης για να προχωρήσει το πλάνο στα Τουρκοβούνια και δεν στέκεται μόνο στις δικαστικές αποφάσεις.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Πέτρος Σουρέτης είχε σημειώσει πως χρειάζεται συνεργασία με τον Δήμο, τους τοπικούς φορείς με στόχο να ενσωματωθεί ο σχεδιασμός της εταιρεία με την ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας.

Όπως είχε πει η διοίκηση της εισηγμένης σε τελευταία γενική συνέλευση προωθεί την εκμετάλλευση της έκτασης, παράλληλα με την ανάπλαση του παλαιού λατομείου, ώστε να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here