Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η DARAG, ο γερμανικός όμιλος που εξειδικεύεται στην εξαγορά χαρτοφυλακίων τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών και τη διαχείριση των ζημιών τους (run-off), εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους έως 260 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αναπτυξιακών της σχεδίων.  H συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμόδιων εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Η χρηματοδότηση της DARAG -της οποίας ιδιοκτήτης είναι η Keyhaven Capital Partners– προήλθε από τα επενδυτικά  funds Aleph Capital and Crestview Partners. H εταιρεία ανακοίνωσε ότι η άντληση κεφαλαίων ακολουθεί μια περίοδο “στρατηγικής ανάπτυξης” με επίκεντρο την ταχεία επέκταση της παρουσίας της στην ευρωπαϊκή αγορά run-off και με δεδομένα τα σχέδια για τη δημιουργία πλατφόρμας για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ.

“Εχουμε ένα καθαρό μονοπάτι για να γίνουμε κορυφαίος παίκτης διεθνώς στον κλάδο run-off”, δήλωσε ο  Stuart Davies, πρόεδρος της DARAG. “Εχουμε ήδη διανύσει πολύ δρόμο στην Ευρώπη όπου είμαστε leader της αγοράς και τώρα φέρνουμε την τεχνογνωσία μας στις ΗΠΑ και αλλού, όπου βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για έμπειρους αγοραστές “παλαιών” ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων όπως η DARAG. Η σημαντική επένδυση των Aleph και Crestview θα στηρίξει τους φιλόδοξους στόχους επέκτασής μας και η επιτυχημένη προϋπηρεσία τους στον ασφαλιστικό κλάδο τους καθιστά ιδανικούς εταίρους”.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aleph Hughes Lepic σημείωσε ότι η “Η DARAG διανύει μια επιτυχημένη πορεία στο ταχύτατα αναπτυσσόμενο και ολοένα πιο σημαντικό κλάδο legacy της αγοράς γενικών ασφαλειών. Βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη διεθνώς τα επόμενα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Keyhaven και την διοικητική ομάδα της DARAG για να στηρίξουμε την εταιρεία σε αυτή την φάση ανάπτυξής της”.

“Πιστεύουμε ότι η εταιρεία έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τη θετική δυναμική της αγοράς για αυτούς που αγοράζουν χαρτοφυλάκια run-off”, πρόσθεσε ο Richard DeMartini,  εταίρος της Crestwiew Partners.