Με προσφορά κεφαλαίων πάνω από 2 δις ευρώ το πράσινο ομόλογο της ΔΕΗ έγινε ανάρπαστο και επιτρέπει στη ΔΕΗ να αντλήσει 500 εκ. ευρώ και μάλιστα με προνομιακό επιτόκιο κάτω και από το quidance (3,50%), στο 3,375%.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και νωρίτερα, το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για το πράσινο ομόλογο της ΔΕΗ, έκανε την Επιχείρηση να ανεβάσει τον στόχο της και πλέον θα αντλήσει μέχρι και 500 εκ. ευρώ από 350 εκ. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος, με το επιτόκιο να εκτιμάται αρχικά, ότι θα κυμανθεί μεταξύ 3,50%-3,75% σύμφωνα με το Reuters.

Το επταετές (απροστάτευτο) ομόλογο της ΔΕΗ συναρτάται με την επίτευξη στόχων περιορισμού των εκπομπών CO2, θα έχει δυνατότητα ανάκλησης μετά την πάροδο των πρώτων τριών ετών, ενώ θα εισαχθεί στην αγορά του Δουβλίνου. Ο τίτλος έχει αξιολόγηση B+και BB- από τις S&P και Fitch αντίστοιχα.

Η ΔΕΗ έδωσε εντολή στις τράπεζες-αναδόχους, με κύριους διαχειριστές τις Goldman Sachs και HSBC Continental Europe και σειρά συνδιαχειριστών, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, να οργανώσουν συναντήσεις με επενδυτές οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες με το ενδιαφέρον να καταγράφεται ισχυρό, για αυτό και η εισηγημένη μπορεί να αντλήσει μεγαλύτερο ποσό. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για μείωση του δανεισμού.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here