Τις διαδικασίες εκταμίευσης ποσού 600.000 ευρώ που θα αποδοθεί στους πυρόπληκτους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα για την ανακούφιση των πληγέντων ολοκλήρωσε σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η κατανομή του ποσού θα γίνει ισομερώς στους τρεις δήμους που επλήγησαν που μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών τους, θα αποδώσουν τα χρήματα στις πυρόπληκτες οικογένειες.

«Η Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, ενωμένη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από αυτή την τραγωδία. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της ΚΕΔΕ που κινήθηκαν αστραπιαία και καταφέραμε μέσα σε λίγα 24ωρα να κάνουμε πράξη την πρωτοβουλία μας να ενισχύσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί με την ίδια ταχύτητα και να προχωρήσει στην άμεση απόδοση της οικονομικής ενίσχυσης του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ προς τους δήμους που επλήγησαν, κατόπιν και του σχετικού αιτήματος της ΚΕΔΕ» αναφέρει ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης.

«Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για καθυστερήσεις και χρονοτριβές σε ό,τι αφορά τη βοήθεια που οφείλουμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με τόσο σκληρό τρόπο» σημειώνει ο κ. Πατούλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here