Γράφει η «ξενοδόχος»

Δεκτή έκανε η Ολομέλεια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) την  τεχνική προσφορά των Μohegan Entertainment- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με καζίνο (IRC) στο Ελληνικό.

Η θετική απόφαση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕΕΠ αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη διαγωνιστική διαδικασία μέχρι το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς, για το οποίο πάντως ακόμη απαιτείται χρόνος.

Όσον αφορά τώρα τα επόμενα βήματα μετά τη χθεσινή εξέλιξη:

  • Θα πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση και αφού συνεδριάσει εκ νέου η ΕΕΕΠ να κοινοποιηθεί και στους δύο ενδιαφερόμενους, τόσο στις Mohegan -ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και στον έτερο ενδιαφερόμενο που έχει μείνει εκτός, ήτοι την Hard Rock.
  • Eντός προθεσμίας δέκα ημερών οι ενδιαφερόμενοι (και η Hard Rock) μπορούν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους για την απόφαση της ΕΕΕΠ ως προς την τεχνική προσφορά.
  • Εν τω μεταξύ, αναμένεται και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η Hard Rock για το θέμα της απόρριψής της από τη διαδικασία (γι’ αυτό άλλωστε μπορεί να υποβάλλει και ενστάσεις ως προς την τεχνική προσφορά). Στην περίπτωση ωστόσο που δεν δικαιωθεί η Hard Rock τότε  αντίστοιχα δεν θα ισχύουν και οι ενστάσεις που θα έχει υποβάλει ως προς την τεχνική προσφορά των Mohegan ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
  • Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς κι εν συνεχεία, αν όλα κυλήσουν ομαλά, της κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός για το IRC στο Ελληνικό, όπως άλλωστε και η επίλυση των δικαστικών διαφορών είναι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί και η συμφωνία του επενδυτή, της Lamda Development με το Ελληνικό Δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here