Με ποσοστό 5,04% είχε βρεθεί στις 7 Μαρτίου το Capital Group  στην Εθνική Τράπεζα, αγοράζοντας ενδεχομένως περισσότερες μετοχές από όσες υπολόγιζε. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε όμως ξανά κάτω από το 5% στο 4,98%  στις 22 Μαρτίου.

Έτσι η Εθνική Τράπεζα, μετά τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε από την εταιρεία The Capital Group Companies, Inc. στις 27.03.2023 ανακοίνωσε, ότι το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές που κατέχει έμμεσα το Capital Group Companies, Inc. κατήλθε στις 22.03.2023 του ελάχιστου ορίου του 5% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο οργανισμός Capital Group ελέγχει 45.513.357 μετοχές ή το 4,98% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.  Κάτω από το 5% δεν είναι υποχρεωμένο να ανακοινώνει τη μεταβολή του ποσοστού του.

Η Capital Group Companies, Inc. είναι ένα από τα μεγαθήρια των αγορών με παρουσία και στη χώρα μας. Είναι η μητρική εταιρεία των Capital Research and Management Company (”CRMC”) και Capital Bank & Trust Company (”CB&T”).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here