Αναβάθμιση προοπτικών, outlook σε “θετικό” από “σταθερό”, EBITDA 500 εκατ.€ (το 2022) από 350 εκατ. € (2021), υπόσχεση  για αναβάθμιση βάσει των επιδόσεων κυρίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κοντά στην ολοκλήρωση των μεγάλων επενδύσεων με αιχμή το project του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας είναι μερικά από τα σημεία, που εστιάζει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors για τον Όμιλο Mytilineos.

H αλλαγή του outlook- βάσει της αναπτυξιακής πορείας της, παρά το ρευστό διεθνές περιβάλλον- οδηγεί την S&P να εκτιμήσει την αναβάθμιση της Mytilineos μέσα στο 12μηνο.

Ο αμερικανικός οίκος κινείται στην λογική ξένων και Eλλήνων αναλυτών, που δίνουν τιμές-στόχους για τη μετοχή, από τα 20 ευρώ και πάνω.

Μόνο χθες άλλαξαν χέρια 211.000 μετοχές με άνοδο της τάξης του +2%.

  • Στα 14,80€ (1,93%) η μετοχή, στα 2,11 δισ.€ η χρηματιστηριακή αξία.

H S&P επικαλείται την επιτυχή διαχείριση της κρίσης, την αναπτυξιακή της πορεία και την στρατηγική διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων της.

  • Αναφέρει ότι η θετική προοπτική δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες, επιβεβαιώνοντας επί του παρόντος την αξιολόγηση «BB-» για την εταιρεία.
  • Η S&P προβλέπει σημαντική άνοδο της κερδοφορίας και συγκεκριμένα η εκτίμηση για το EBITDA (λειτουργικά κέρδη) του 2021 διαμορφώνεται στα 350 εκατ. ευρώ και για το 2022 στα 500 – 550 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 340-360 εκατ. ευρώ.
  • Τα EBITDA του 2020 ήταν 315 εκατ. ευρώ.

Η επαλήθευση των προβλέψεων σημαίνει ότι ο λόγος χρέους προς EBITDA θα διαμορφωθεί στο 2,5.

Η Standard & Poors υπογραμμίζει ακόμη την επικείμενη, το 2022, έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας φυσικού αερίου της Mytilineos η οποία σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση των τιμών της ενέργειας και τη συνεισφορά από τις επενδύσεις της εταιρείας θα υποστηρίξουν την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here