ΕΛΤΟΝ. Το…πουλέν της εποχής.
Είναι από τις μετοχές, που στον γενικότερο χαμό της Παρασκευής, ακολούθησε εντελώς contrarian πορεία. Στα 1,79 ευρώ, με άνοδο +3,77% με συναλλαγές 45.728 τεμαχίων. Αποτιμάται μόλις 47,847 εκατ.€ αλλά είναι μία εταιρεία που ακολουθεί εξωστρεφή πολιτική (αναζητεί εξαγορά στην Πολωνία), διαθέτει…αδαμάντινο ισολογισμό και από τις 23 Μαίου 2019 έχει ενταχθεί στον FTSE/Mid Cap (μαζί με τις Quest και ΙΑΣΩ).
   Στις αρχές Απριλίου, η μετοχή ξεχώρισε, καθώς παρουσίασε εντονότατη συναλλακτικότητα, φτάνοντας σε σημείο στις 3 Απριλίου να αλλάξουν χέρια τόσες μετοχές που αντιστοιχούσαν στο 50% των συναλλαγών 6μηνου. Πωλητής ήταν η Περσεύς (στην προσπάθεια της να ενισχύσει περαιτέρω την ρευστότητα της) και αγοραστής εγχώριο αμοιβαίο κεφάλαιο.
   Η μετοχή, η εταιρεία έχει μπει στο monitoring ισχυρών χαρτοφυλακίων, που ενδιαφέρονται σφόδρα να λάβουν θέσεις στο μετοχικό κεφάλαιο.
    Σημειωτέον, πως η οικογένεια Παπαθανασίου κατέχει το 70% plus του μετοχικού κεφαλαίου, με τον Νέστωρα Παπαθανασίου να ελέγχει το 36,27%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here