Στη βιοκλιματική ανάπλαση του πολυσύχναστου και ιδιαίτερα «φορτωμένου» από καταστήματα κέντρου της πόλης, θα προχωρήσει ο Δήμος Χαλανδρίου. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το έργο «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου», εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Στόχος του έργου είναι η αναζωογόνηση του κέντρου και η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η ανάπλαση περιλαμβάνει:

Έργα για πιο ήπια κυκλοφορία, ώστε να δοθεί χώρος στη βόλτα και στο παιχνίδι, σ’ ένα πιο ανθρώπινο και φιλικό περιβάλλον.

Ανακατασκευή και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, για την ενίσχυση της προσβασιμότητας.

Κατασκευή πεζοδρόμων και ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρόμων.

Αύξηση της φύτευσης.

«Η έγκριση του έργου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η συνακόλουθη χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης αποδεικνύει στην πράξη την αρτιότητα και την ωριμότητα της μελέτης που κατέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου, με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και πρόσθεσε: «Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση είναι ένα εμβληματικό έργο, που σε συνδυασμό με την ανέγερση του νέου δημαρχείου και του υπόγειου πάρκινγκ, θ’ αλλάξει το κέντρο της πόλης, θα διευκολύνει την προσβασιμότητα σε πεζούς, ποδηλάτες, εμποδιζόμενα και ανάπηρα άτομα, θα ενισχύσει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και θ’ αναβαθμίσει την ποιότητας ζωής των κατοίκων του κέντρου. Ευχαριστώ τον γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για την αποφασιστική συμβολή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here