Την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και των θανάτων. 

Σε μια αιφνιδιαστική τηλεοπτική του εμφάνιση την Κυριακή το βράδυ, ο Μπόρις Τζόνσον αναίρεσε ό,τι είχε υποσχεθεί, επιστρέφοντας πίσω το ρολόι. Κλείνουν τα σχολεία και οι υπόλοιποι χώροι τουλάχιστον για 6 εβδομάδες, έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός επικαλείται υπολογισμούς των επιστημόνων της κυβέρνησης, βάσει των οποίων πιστοποιείται ικανή δυναμική διπλασιασμού των κρουσμάτων κορονοϊού από 50.000 που είναι σήμερα στις 100.000. Οι ίδιοι αδυνατούν να δεσμευτούν ως προς αυτό το αποτέλεσμα, γεγονός που ώθησε τον πρωθυπουργό να λάβει μια τόσο ακραία απόφαση.

Εσωκομματικά βέλη κατά Τζόνσον 

Είναι δυνατή μια τόσο δραματική περίπτωση παραλλαγής του ιού σε μια μόνο χώρα ή μετά τη Βρετανία θα ακολουθήσουν κι άλλες το παράδειγμα της;

Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο κυβερνών κόμμα, με βουλευτές του να τον κατηγορούν για παραβίαση των αρχών της Οικονομίας, όπως αυτές προβλέπονται από το Καταστατικό του Κόμματος. Επώνυμα, πλέον, βουλευτές τον κατηγορούν για ανικανότητα να ανταποκριθεί σοβαρά στις υποχρεώσεις του τόσο στην υπόθεση του Brexit όσο και της αντιμετώπισης του Covit-19.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο 

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here