Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις ισχυρές απώλειες στις διεθνείς αγορές την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με ισχυρές απώλειες 1,9%, ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 1% περίπου και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί κατά 0,2%.

Σε αρνητικό έδαφος και η Κίνα, με τον Shanghai Composite να χάνει 1,3% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 1,4%. Αρνητικό το κλίμα και στη Νότια Κορέα με τον Kospi να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,77%.

Στο μεταξύ, έντεκα νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εντάχθηκαν στο χρηματιστήριο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (NEEQ) της Κίνας την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο αναφερόμενο χρηματιστήριο φτάνει στις 10.933 επιχειρήσεις, ενώ ο εβδομαδιαίος οικονομικός όγκος των συναλλαγών υπολογίζεται στα 1,31 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια).

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αγορές στην Ευρώπη με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις εξελίξεις που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις Βρετανίας και Βρυξελλών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,19%.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,58%, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση 0,44% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,12%. Στον ευρωπαϊκό νότο ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί κατά 0,25% και στη Μαδρίτη ο IBEX καταγράφει πτώση 0,47%.

Οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέκοψαν προσωρινά τις συνομιλίες τους με στόχο μια συμφωνία για το Brexit και θα αναμένουν την έκβαση της Συνόδου της ΕΕ στα μέσα της εβδομάδας πριν από οποιαδήποτε επανάληψη των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Πτώση 0,18% καταγράφει αυτή τη στιγμή η βρετανική λίρα έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να βρίσκεται αυτή την στιγμή στο 1,3118.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here