Εντός του Ιουνίου ξεκινά το συστημικό κυνηγητό των οφειλετών της εφορίας με την έναρξη της λειτουργίας των δύο εισπρακτικών κέντρων που συγκρότησε η ΑΑΔΕ.

Πρόκειται για τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.), δύο νέες υπηρεσίες, οι οποίες θα λειτουργούν κατά τα πρότυπα των εισπρακτικών εταιρειών των τραπεζών, αλλά, θα προβαίνουν με ταχύτατες διαδικασίες σε κατασχέσεις, δεσμεύσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων των εκατομμυρίων οφειλετών του δημοσίου.

Σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας, που καθορίζεται με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, τα ΚΕ.Β.ΕΙΣ. Αττικής και Θεσσαλονίκης είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης οφειλών, Δ.Ο.Υ. των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Επιπλέον, είναι αρμόδια και για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης, ενώ θα διαχειρίζονται και την είσπραξη και την επιδίωξη της είσπραξης των φόρων, τελών, εισφορών, προστίμων και λοιπών εσόδων, που καταλογίζουν τα Ελεγκτικά Κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here