Εσκισεχίρ Σπορ, Γελσινγκεσούρ, Ουσάκ Σπορτίφ, Αντάλια Σπορ και ο αριθμός μέρα με τη μέρα αυξάνεται.

Μόλις μερικούς μήνες από το τέλος της περυσινής αγωνιστικής περιόδου και ήδη ο κατάλογος των ομάδων που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα εθνικά πρωταθλήματα Τουρκίας όπου επρόκειτο να αγωνιστούν όλο και μακραίνει.

Οι ομάδες αυτές ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου (στην πρώτη κατηγορία) και αποχωρούν.

Βουλιάζει η λίρα και καταρρέουν τα πάντα στην Τουρκία, παρασύροντας και τον αθλητισμό, κυρίως την βιτρίνα του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου.

Τα τελευταία χρόνια η ισοτιμία της λίρας είτε με το ευρώ (με το οποίο πληρώνονται τα συμβόλαια των ευρωπαίων ) είτε με το δολάριο (με το οποίο πληρώνονται των αμερικανών) έχει εκτιναχθεί στα ουράνια. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Ιούνιο του 2015 η ισοτιμία ήταν 2,9 λίρες=1 δολάριο και το πρωί της Δευτέρας ξεπερνούσε και το 7 προς 1. 

Τι θα πει αυτό σε απλά μαθηματικά; πως το συμβόλαιο ενός αμερικανού ο οποίος αμειβόταν (το 2015) με 200.000$ κόστιζε στον σύλλογο του 580.000 λίρες τώρα θα κόστιζε 1,3 εκατ. λίρες. Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μέτριου συμβολαίου, οπότε εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει τι συμβαίνει σήμερα σε άλλους τομείς, δραστηριότητες, κλάδους.

Προβλήματα και μάλιστα δυσεπίλυτα δοκιμάζουν και μεγάλα ονόματα, όπως η ΓαλατάΣαράι και η Μπεσίκτας που κλυδωνίζονται λόγω υπέρογκων χρεών με την FIBA να τις απειλεί ακόμη και με αποκλεισμό από τις ευρωπαικές διοργανώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here