Παράταση έως τις 5 Ιουλίου δόθηκε από την κυβέρνηση για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν το Power Pass την πλατφόρμα για την παροχή χρηματοδότησης με αφορμή την αύξηση των τιμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε σχετικά:

«Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.
Μετά και την εξέλιξη αυτή, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που γίνεται στην ιστοσελίδα vouchers.gov.gr, θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Ιουλίου 2022.

Η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here