Αύξηση 8,8% από μείωση πέρυσι σημείωσε τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Πέρυσι τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή είχε σημειώσει πτώση 4,6%.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η βιομηχανική παραγωγή του πρώτου εξαμήνου φέτος ήταν αυξημένη κατά 9,6% από τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου εξαμήνου πέρυσι.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2021, παρουσίασε μείωση 1,0%.

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, από μήνα σε μήνα, σημείωσε ο δείκτης του κλάδου της κατασκευής επίπλων, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Ιούνιο 2021 σε σχέση με τον Μάιο 2021.

Από τη σύγκριση των δεικτών του Ιουνίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιουνίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στην εξόρυξη μεταλλευμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here