Της Κυρέλας Πέτρου

Νέες επενδύσεις υλοποιεί μέσα στη χρονιά η Καπνοβιομηχανία Καρέλιας, οι οποίες κυρίως θα κατευθυνθούν στην κυκλοφορία νέων σημάτων και την επέκταση και αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η ελληνική καπνοβιομηχανία, υπό την διοίκηση του κ. Ανδρέα Καρέλια, έκλεισε και το 2017 με σημαντική ρευστότητα (σ.σ. εντός των ημερών θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα), η οποία της επιτρέπει την υλοποίηση επενδύσεων σε νέα σήματα που αναμένεται να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη διεθνή της παρουσία, αλλά και επενδύσεις προς την κατεύθυνση συμμόρφωσης στις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες απαιτεί η κοινοτική οδηγία για τα καπνικά, με έναρξη το 2019.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώνεται η πιλοτική αναβάθμιση 2 γραμμών παραγωγής με σύστημα ιχνηλασιμότητας και στη συνέχεια θα προχωρήσει η επέκταση του συστήματος στις υπόλοιπες γραμμές παραγωγής, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 14 εκατ. ευρώ.

Το 2017 η Καρέλιας πέτυχε για τέταρτη συνεχή χρονιά περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και την εδραίωσή της στη δεύτερη θέση στον καπνό με τα υψηλότερα, ιστορικά, μερίδια για τα σήματά της στην Ελλάδα. Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο του 2017 οι καπνοί George Karelias and Sons ξεπέρασαν το 23% σε μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

Ανάλογη ήταν η πορεία και στις διεθνείς αγορές, με περαιτέρω ισχυροποίηση των σημάτων της στη Δ. Ευρώπη, όπου καταγράφηκε άνοδος της τάξης του 8%.

Ενίσχυση εξαγωγών παρουσίασε η εταιρεία και στις αγορές της Άπω Ανατολής, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ στον καπνό για στριφτό τσιγάρο στις περισσότερες αγορές σημείωσε διψήφια και σε κάποιες περιπτώσεις τριψήφια ποσοστιαία αύξηση πωλήσεων.

Η μοναδική περιοχή που καταγράφηκαν μειωμένες πωλήσεις, ήταν οι χώρες της Β. Αφρικής, λόγω της μεγάλης υποτίμησης των τοπικών νομισμάτων και της οικονομικής και πολιτικής αστάθειας που επικρατεί σε αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here