Ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνεται η εικόνα για την καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» κατά το πρώτο 9μηνο του 2020 βάσει των τελευταίων αποτελεσμάτων καθώς τόσο οι πωλήσεις όσο και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Παρά τις ισχυρές πιέσεις από την πανδημία, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν ελαφρώς στα 45,5 εκατ. ευρώ από 50,1 εκατ. ευρώ προηγουμένως, κυρίως από αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές. Σημειώνεται επίσης, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) διευρύνθηκαν από τα 58,1 στα 64,9 εκατ. ευρώ.

Άλλα σημαντικά στοιχεία και εκτιμήσεις

Σύμφωνα με επιμέρους σημαντικά στοιχεία, η εταιρεία, ενίσχυσε περαιτέρω τα διαθέσιμά της, τα οποία ξεπέρασαν τα 449 εκ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Τόσο στην εγχώρια, όσο και στις περισσότερες ώριμες αγορές του εξωτερικού, η Εταιρεία σημείωσε αύξηση του μεριδίου αγοράς των σημάτων της, ενώ στην κατηγορία του καπνού για στριφτό τσιγάρο η αύξηση του όγκου ξεπέρασε το 10%.

Κατά τις εκτιμήσεις της εταιρείας, φέτος για πρώτη φορά, οι πωλήσεις καπνού θα ξεπεράσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου κιλών σε ετήσια βάση.

Ήδη, στα πλαίσια ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος, ολοκληρώθηκε πρόσφατα επένδυση σε πρόσθετη γραμμή συσκευασίας καπνού για στριφτό τσιγάρο, ύψους 3 εκ. ευρώ, ώστε η Εταιρεία να συνεχίσει να καλύπτει την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Ανδρέας Καρέλιας, σημειώνει ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εννεαμήνου αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες Διοίκησης και εργαζομένων, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος των πρωτόγνωρων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

Σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid 19, η εταιρεία επισημαίνει την δραματική μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης διεθνώς και τη συρρίκνωση των πωλήσεων μέσω καταστημάτων Duty Free, τομέα της αγοράς όπου η Εταιρεία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η σημαντική δωρεά της ΚΑΡΕΛΙΑ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αποτελούμενη από 50 κλίνες Μ.Ε.Θ. με πλήρη εξοπλισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here