Τα δύο δισ. ευρώ προσεγγίζουν τα συνολικά δάνεια της Eurobank προς τον τουριστικό κλάδο και ήδη συμμετέχει με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ σε δάνεια για επενδύσεις στον κλάδο που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, με μεγάλη γεωγραφικά διασπορά. Τα δάνεια αυτά αποτελούν περίπου το ένα τρίτο του δανεισμού για επενδύσεις μέσω ΤΑΑ, όπως είπε μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

Ο κ. Καραβίας διαβεβαίωσε παράγοντες και στελέχη του τουριστικού κλάδου, ότι το ενδιαφέρον της Eurobank δεν τελειώνει σε αυτό το σημείο. «Από την πλευρά μας, θα είμαστε εδώ και πάλι. Χρηματοδοτικά και συμβουλευτικά, όπως ήδη κάνουμε ιδιαίτερα στο σκέλος της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι η άμεση μεγάλη πρόκληση», είπε.

Προσέθεσε ότι «και για τις μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου έχουμε στη διάθεση σας τα νέα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) για την πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό μετασχηματισμό με εξαιρετικούς όρους. Σε μια περίοδο που τα επιτόκια είναι σχετικά υψηλά, τα προγράμματα αυτά παρέχουν το 40% του δανείου άτοκο και επιδότηση επιτοκίου για το υπόλοιπο», είπε.

Ο κ. Καραβίας είπε ότι «σε λίγες μέρες, θα βρίσκομαι στη Ρόδο. Εκεί, θα παρουσιάσουμε στους ανθρώπους του τουρισμού από τα Δωδεκάνησα όχι μόνο τις δικές μας πρωτοβουλίες αλλά, παράλληλα, και τα στοιχεία από τη μεγάλη έρευνα που έχει εκπονήσει το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, το inSETE, για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας και στη συγκεκριμένη περιοχή. Η μελέτη αυτή είναι ένας οδικός χάρτης στον οποίο θα ανατρέχουμε όλοι όσοι δουλεύουμε στο χώρο, αλλά και όσοι χαράζουν πολιτική για την οικονομία συνολικά, για πολλά χρόνια

Αναφερόμενος στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ο κ. Καραβίας είπε ότι η  συμμετοχή του «στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ είναι κάθε χρόνο μια ξεχωριστή στιγμή, γιατί υπογραμμίζει το βάθος των σχέσεών μας και το στρατηγικό χαρακτήρα που έχει για τη Eurobank η θεσμική συνεργασία μας, ως επιστέγασμα των επιχειρηματικών δεσμών της τράπεζας με τον κλάδο που συνοψίζεται στη φράση που επαναλαμβάνουμε συχνά και εννοούμε – ότι η Eurobank είναι η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού».

Μιλώντας για τη θητεία του πορέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου η οποία ολοκληρώνεται φέτος, υπενθύμισε τις κρίσιμες πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από κοινού κατά το ξέσπασμα της πανδημίας και τόνισε ότι τώρα μετά την ανάκαμψη «ο τουριστικός κλάδος βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Είναι η ώρα να κοιτάξει το μέλλον και την προοπτική της τουριστικής δραστηριότητας συνολικά». Αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Ρέτσου με την πρωτοουλία για την «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 2030» που έχει ολιστική προσέγγιση και περιλαμβάνει πλήρη χαρτογράφηση των 13 περιφερειών, προτάσεις υποδομών, 2000 δράσεις σε 36 επιλεγμένους προορισμούς.

Ο κ. Καραβίας ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΕΤΕ για τη συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι αυτή θα συνεχιστεί και με τη νέα ηγεσία του Συνδέσμου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here