«Απολύτως διαχειρίσιμες» παραμένουν οι επιπτώσεις στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank από τις πληθωριστικές πιέσεις και τα υψηλότερα επιτόκια. 

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, προς αυτή την κατεύθυνση έχει συμβάλλει και η απόφαση, με έντονο κοινωνικό πρόσημο, να κλειδώσει τα κυμαινόμενα επιτόκια των στεγαστικών της δανείων στο επίπεδο του Μαρτίου 2023. Σε κάθε περίπτωση, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έκλεισε πέρυσι στο 5,2%, με την τράπεζα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της ποιότητας του ενεργητικού, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις και τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, ενώ αποσύρονται τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχαν ληφθεί τα τελευταία χρόνια.  

«Η Eurobank ήταν η πρώτη τράπεζα που πέτυχε μονοψήφιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων, διατηρώντας, παράλληλα, τα επίπεδα κάλυψης των εν λόγω δανείων σε πολύ υψηλά επίπεδα», σχολίασε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Γιώργος Ζανιάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here