Μέσα σ’ έντονο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ο κ. Νικόλας Καραμούζης, πρόεδρος της ένωσης ελληνικών τραπεζών και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, μιλώντας στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση  των Μετόχων της Τράπεζας και καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους, ανακοίνωσε την αποχώρησή του ύστερα από 19 χρόνια από την τράπεζα.

Παραφράζοντας τους στίχους από την “Ιθάκη” του Καβάφη, και εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: “Πάλεψα με Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα, αλλά δεν φοβήθηκα. Κράτησα την ψυχή μου και τη σκέψη μου καθαρή, ακέραιες τις αρχές μου, το πνεύμα και το σώμα μου ζωντανά».

 

«Διαθέτω απόθεμα ενέργειας, δημιουργικότητας, εμπειρίας και επιχειρηματικότητας και είμαι έτοιμος να δοκιμάσω κάτι νέο, ίσως και εκτός τραπεζικού χώρου», σημείωσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έκανε ιδιαίτερη μνεία στο θεσμικό πλαίσιο, χαρακτηρίζοντας το περιοριστικό αναφορικά με τη στελέχωση των ΔΣ των ελληνικών συστημικών τραπεζών, το οποίο, όπως είπε, δια νόμου αποκλείει ικανούς Έλληνες, όχι μόνο τραπεζίτες, αλλά και πανεπιστημιακούς, νομικούς, επιχειρηματίες, με εύρος γνώσεων και εμπειριών, από τη συμμετοχή τους στα ΔΣ, στερώντας το τραπεζικό σύστημα από ανθρώπους που έχουν σαφή και ολοκληρωμένη γνώση της ελληνικής αγοράς και οικονομίας.

Επιπρόσθετα, πρότεινε επανεξέταση του πλαισίου, ζητώντας από την κυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αναθεωρήσουν το πλαίσιο σε ό,τι αφορά το «fit and proper» και πρότεινε ο νέος πρόεδρος της Eurobank να είναι Έλληνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here