Την πεποίθηση αλλά και την αισιοδοξία πως τα νέα λογιστικά πρότυπα και η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων των ελληνικών τραπεζών θα ολοκληρωθούν με επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στο ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης σημείωσε ότι οι συνθήκες και η ρευστότητα βελτιώνονται, καθώς και η διαχείριση των προβληματικών δανείων. Χαρακτήρισε ως έσχατο μέσο τους πλειστηριασμούς και τόνισε ότι, από την πλευρά τους, προσπαθούν με τους συνεργαζόμενους πελάτες να εξαντλήσουν όλες τις άλλες δυνατότητες.

“Δεν είναι ευχάριστο για εμάς” σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι ένα μέσο προκειμένου να στείλουν μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αυτούς που έχουν να πληρώσουν, αλλά αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ότι δεν πρέπει να επιρρίπτουν το βάρος των δικών τους δανείων στους φορολογούμενους, στους συνεπείς δανειζόμενους, στους καταθέτες και στους λοιπούς πολίτες”.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι μπροστά μας έχουμε μια σειρά από προκλήσεις, όπως τα νέα λογιστικά πρότυπα, την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων και υπογράμμισε ότι “ευελπιστούμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, ώστε να μπορέσει το τραπεζικό σύστημα, μαζί με την ολοκλήρωση της εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια και την εξωτερική βοήθεια, να στέκεται μόνο του, ισχυρό και δυνατό και να επανέλθει στη χρηματοδότηση της Οικονομίας, που είναι η βασική και κύρια δουλειά μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here