Η μάρκα «Κατσέλης» συνέχισε στο α’ εξάμηνο του έτους την ανοδική πορεία της φτάνοντας μερίδιο άνω του 13% με το συνολικό μερίδιο της εταιρείας Καραμολέγκος να προσεγγίζει το 47% για το ίδιο διάστημα.

Η αγορά του τυποποιημένου ψωμιού, κατά την ίδια περιόδο, σημείωσε αύξηση κατά 6,6% σε τεμάχια και 4,3% σε τζίρο (στοιχεία IRI), που συνεπάγεται πτώση της μέσης τιμής ανά τεμάχιο κατά 2,2%.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν τάσεις σταθεροποίησης της αγοράς ψωμιού σε αντιπαραβολή με τα αντίστοιχα περυσινά (βάσει των στοιχείων της IRI, η μέση τιμή ανά τεμάχιο για την κατηγορία regular bread είχε σημειώσει πτώση 9% για το σύνολο των καταστημάτων λιανεμπορίου και πτώση 9,8% για τα super markets την αντίστοιχη περίοδο του 2017).

Σε επίπεδο θυγατρικών, τα έσοδα της «Απολλώνιον» παρουσίασαν οριακή μείωση 1,3 % (κύκλος εργασιών 9,81 εκ. € σε σχέση με 9,93 εκ. € την ίδια περίοδο πέρυσι), ενώ η θυγατρική της Ρουμανίας συνέχισε την ανοδική της πορεία, με τον τζίρο του α’ εξαμήνου, αυξημένο κατά 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Καραμολέγκος παρουσίασε αύξηση κατά 3,17% και διαμορφώθηκε στα 38,88 εκ. €, έναντι 37,69 εκ. €, την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.  Οι ζημιές προ φόρων σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν στο ποσό των 1,01 εκ. €, έναντι 1,05 εκατ. €, πέρυσι. Οι ζημιές μετά φόρων σε ενοποιημένη βάση διαμορφώθηκαν σε 0,90 εκ. €, έναντι ζημιών 0,89 εκ. €, το πρώτο εξάμηνο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here