Το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Τσάκου κινείται από το μέτωπο των μαρινών, της μεταφοράς σχιστολιθικού αερίου μέχρι την εμφιάλωση νερού.
Με το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο Maria Energy του ομίλου ΤΕΝ άνοιξε η αυλαία της εισαγωγής αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου στην Ελλάδα. Το φορτίο (168.000 m3) της Cheniere για λογαριασμό της ΔΕΠΑ έφτασε στην Ρεβυθούσα στην εκπνοή του 2018 (στις 30 Δεκεμβρίου) ανοίγοντας έναν μεγάλο, πολύ μεγάλο λογαριασμό.
Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Χιώτης στην καταγωγή εφοπλιστής εξασφάλισε την εκμετάλλευση της Μαρίνας Χίου (για 30 χρόνια).

Η εταιρεία του (μετέχει σε αυτήν και ο υιός του Νίκος) κατέβηκε στον διαγωνισμό με την ομπρέλα της κοινοπραξίας Alvun Enterprices Company Limited (που ιδρύθηκε το 2005, μαζί με τους Ι. και Κλ. ΤΕΦΑΣ Ναυπηγοπλαστική ΑΕΒΕ, Κλεοπάτρα Μαρίνα ΑΕ και τουριστικός λιμένας Πρέβεζας).

Η Μαρίνα Χίου πέρασε στα χέρια του σχήματος, έναντι 6,213 εκατ. που αφορά σε ένα εφ΄άπαξ τίμημα 800 χιλιάδων ευρώ και την ετήσια αμοιβή παραχώρησης από τα έσοδα, που θα προκύψουν. Υπό αυτή την έννοια ο καπετάν Τσάκος επένδυσε και πάλι στην θάλασσα και μάλιστα στο νησί του.

  • Ποια όμως είναι η επένδυση όμως που ήδη «τρέχει» και σχετίζεται, υπό άλλη έννοια, με το νερό;

Ο Παν. Τσάκος δημιούργησε την «Νερά Πηγών Γράμμου ΑΕ» η επένδυση της για τις φυσικές πηγές «Κεφαλόβρυσο» και «Μισό το Ρόδι» στο Πευκόφυτο εγκρίθηκε από το δ.σ του Δήμου Νεστορίου, στις 30 Νοεμβρίου.
Οπως με πληροφόρησε επιχειρηματίας της περιοχής, ο Χιώτης εφοπλιστής επισκέφθηκε τον Γράμμο, εντυπωσιάστηκε από την φυσική ομορφιά, ενημερώθηκε για την συγκεκριμένη επένδυση (που είχε κολλήσει εδώ και 10 χρόνια).

Τώρα βρισκόμαστε στη φάση έναρξης των εργασιών που θα φέρουν τον εφοπλιστή να μπαίνει στον ανταγωνισμό του κλάδου εμφιαλωμένου νερού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here