της Ελενας Ερμείδου

Μετά από δέκα σχεδόν χρόνια οικονομικής κρίσης, πατάμε σε πιο σταθερό έδαφος και μπαίνουμε στην εποχή της ανάπτυξης” τόνισε ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interamerican σήμερα σε εκδηλώση που διοργάνωσε η ασφαλιστική με καλεσμένους δημοσιογράφους, θεσμικούς και εποπτικούς φορείς, όπως εκπροσώπους της ΔΕΙΑ, του ΕΕΑ, της ΕΑΔΕ, της ΕΑΕΕ,  αλλά και συνεργάτες της Interamerican όπως είναι η Resolute, με στόχο να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης για το ιχνος της  στο δρόμος προς την βιώσιμη ανάπτυξη που εκπόνησε σε συνεργασία εμ την EY.

Υπήρχε και πριν ανάπτυξη” τόνισε ο Γιάννης Καντώρος “δεν υπήρχε όμως βιώσιμη ανάπτυξη“, συμπλήρωσε.

Οι ασφαλιστικές έχουν κομβικό ρόλο στην βιώσιμη ανάπτυξη και στην ανάπτυξη της κοινωνίας μέσα από την δική τους την ανάπτυξη.

“Ωστόσο”, ο Γιάννης Καντώρος διευκρίνισε πως “για να μπορέσουμε να πείσουμε για την αξία της συμμετοχής μας πρέπει να αποδείξουμε ότι συμβάλλουμε σωστά στην ανάπτυξη της βιώσιμης οικονομίας και να μεγιστοποιήσουμε τις θετικές μας επιδράσεις προς την ελληνική κοινωνία και οικονομία, υπηρετώντας σταθερά την αποστολή μας, βοηθώντας τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και ασφαλέστερα“.

Σύμφωνα με την μελέτη και τα στοιχεία του 2018, η συνολική συνεισφορά και η προστιθέμενης αξία της Interamerican στο ΑΕΠ αγγίζει τα 352 ευρώ, ισοδυναμώντας με το 0,19% στο ΑΕΠ. Τα 221 εκατομμύρία είναι άμεση προστιθέμενη αξία, τα 94 εκατομμύρια έμμεση προστιθέμενη αξία, τα 37 εκατομμύρια ευρώ επαγόμενη προστιθέμενη αξία.

Παρόυσα στην εκδήλωση της Interamerican η γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσει η κοινωνία το θετικό αποτύπωμα της ασφαλιστικής αγοράς, στο ΑΕΠ, στην απασχόληση, στα έσοδα για φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμπληρώνοντας ότι η ασφαλιστική αγορά σχετίζεται άμεσα με την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς είναι αυτή που αναλαμβάνει την ενημέρωση, τα θέματα πρόληψης, αλλά και είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here