61 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ήτοι 68 δισεκατομμύρια δολάρια έχασε σε περιουσιακά στοιχεία εντός τριμήνου η Credit Suisse.

Πελάτες εγκατέλειψαν μαζικά την τράπεζα το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι εκροές συνεχίζονται, γεγονός που καταδεικνύει το δύσκολο έργο με το οποίο έρχεται αντιμέτωπος ο Όμιλος UBS που ανέλαβε τη διάσωσή της.

Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 67 δισεκατομμύρια φράγκα το εν λόγω τρίμηνο, ενώ πολλές προθεσμιακές καταθέσεις δεν είχαν ανανεωθεί.

«Αυτές οι εκροές μετριάστηκαν αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί», ανέφερε η Credit Suisse, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος όγκος των χρημάτων που αποσύρθηκαν από την τράπεζα προέρχονται από το τμήμα διαχείρισης περιουσίας.

Μεγάλο μέρος της φήμης της Ελβετίας ως αξιόπιστου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου -ιδιαίτερα για τους εξαιρετικά πλούσιους- θα εξαρτηθεί από το εάν οι δύο παγκοσμίως σημαντικές συστημικές τράπεζες UBS και Credit Suisse θα καταφέρουν να ενοποιηθούν με επιτυχία.

Οι μετοχές τόσο της UBS όσο και της Credit Suisse σημείωσαν άνοδο περίπου 2% στις πρωινές συναλλαγές, με ορισμένους αναλυτές να σημειώνουν ότι οι εκροές δεν ήταν τόσο κακές όσο φοβόντουσαν. Άλλοι πάλι εκτίμησαν ότι το μέγεθος των εκροών ήταν ανησυχητικό.

Τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται το εμβληματικό τμήμα διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse σημείωσαν βουτιά 29% στα 502,5 δισεκατομμύρια φράγκα στα τέλη Μαρτίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

To χαρτοφυλάκιο της Credit Suisse στο shipping, οι προθέσεις της UBS και οι Έλληνες εφοπλιστές

Ποιοι μεγάλοι ξένοι οίκοι είχαν έκθεση στα ομόλογα της Credit Suisse

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here