Θύμα της παγκόσμιας ταραχής από τον εξαπλούμενο κοροναϊό συνεχίζουν να βρίσκονται αγορές και παγκόσμια οικονομία γεγονός που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για το outlook της παγκόσμιας οικονομίας.

Σαφές ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις πως προσανατολίζεται να υποβαθμίσει εξαιτίας αυτού του γεγονότος τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη.

«Σαφέστατα ο ιός πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Ράις, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αλλά δεν θέλησε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Όπως τόνισε πάντως, μία απόφαση αναμένεται σύντομα για τις συνέπειες της επιδημίας του κοροναϊού και στις συνεδριάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τον Απρίλιο, επισημαίνοντας πως μία σειρά από εναλλακτικές βρίσκονται υπό εξέταση.
Χθες, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως αξιωματούχοι τους εξετάζουν το ενδεχόμενο είτε να μεταθέσουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των συνεδριάσεων για αργότερα, είτε αυτές να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ψυχραιμία – για την ώρα – από Λαγκάρντ
Δεν είναι ακόμα ώρα για άμεση προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία υποβάθμισε το σενάριο για μείωση των επιτοκίων.
Για την ώρα τουλάχιστον, καθώς η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί «πολύ προσεκτικά» την επιδημία. Όπως δήλωσε στους FT, «ακόμα δεν βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο στο οποίο θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στον πληθωρισμό ώστε να δικαιολογεί κάποια αντίδραση από την πλευρά της νομισματικής πολιτικής»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here