…Το ρευστό φέρνει και νέα υψηλά.
  Mε άνοδο +41,52% στα 0,859 ευρώ, σε διάστημα μήνα, η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας AVAX  ήταν από αυτές, που προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
   Στα 124 εκατ.€ η αποτίμηση της Avax- έναντι 308 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ– δείχνει να επανέρχεται και στα του κλάδου, μετά από μακρά περίοδο προβληματισμού, εσωστρέφειας και αναδιάταξης μετόχων, προτεραιοτήτων κ.λ.π
   Πλέον, η διοίκηση Χρήστου Ιωάννου, έχει πάρει τεράστια ώθηση από την ανάληψη της Γραμμής 4 του Μετρό, που εκτός όλων των άλλων, απελευθερώνει και την προκαταβολή των 100-120 εκατ. ευρώ. 
   Επίσης η ένταξη της στο σχήμα Vinci-Mytilineos για την διεκδίκηση της “Εγνατίας Οδού” ερμηνεύθηκε ιδιαιτέρως θετικά από την αγορά.
  •    Παράλληλα έχει λαμβάνειν και έσοδα από μερίσματα/κερδοφορία της “Αττικής Οδού”, (συμμετέχει με, περίπου, 35% έναντι 65% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) καθώς αποφασίστηκε επιστροφή κεφαλαίου 82,8 εκατ. € (αναλογικά) ενώ είχε προηγηθεί προμέρισμα 52,6 εκατ. €, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών, λόγω πανδημίας.

Γεμίζουν, λοιπόν τα ταμεία της Avax, ανεβαίνει η μετοχή, προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Casino Resort, στη Λεμεσό (από κοινού με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here