Σχεδόν παράδοξο όταν το πρωτοακούει κάποιος, ωστόσο στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για την ακύρωση του ΕΦΚ στο κρασί, σημειώνεται σχεδόν κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων.

Όπως καταγγέλουν οι οινοποιοί, στα μεγάλα προβλήματα από την εφαρμογή έως τώρα του Eιδικού Φόρου προστίθενται και καινούργια μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει σημεία της σχετικής υπουργικής απόφασης, καθώς  δεν υπάρχει καμιά κατεύθυνση από τις Αρχές στα οινοποιεία, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα που πλήττει τις συναλλαγές.

Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δηλαδή στο διάστημα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου, διαπιστώνεται μεγάλη μείωση των πωλήσεων.

Για τον λόγο αυτό, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση στην κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί.

Ωστόσο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης προσδιόρισε μόλις χθες, τον χρόνο λήψης αποφάσεων αφού καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ. Μέχρι όμως να γίνει αυτό και να πραγματοποιηθούν οι όποιες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, οι οινοποιοί συνεχίζουν να «γράφουν» ζημιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here