Ο Αν. Πανούσης (doValue) πρόεδρος της Ένωσης Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων πραγματοποίησε μία κομβική ομιλία κατά τη διήμερη υβριδική συνάντηση “NPL Summit” Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών της βιομηχανίας των NPLs.

Με την αγορά των κόκκινων δανείων σε πλήρη μετασχηματισμό, παρουσίασε συνοπτικά ό,τι συμβαίνει στην αγορά και τον ρόλο των εταιρειών διαχείρισης.

Eδώ μπορείτε να διαβάσετε όσα έγραψε χθες το Banks.com.gr για τον πτωχευτικό κώδικα, τις εταιρείες διαχείρισης, τα κόκκινα δάνεια και άλλα χρήσιμα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Πανούσης.

Ο επικεφαλής της doValue Greece μιλώντας στο NPL Summit τόνισε ότι η απουσία των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης προκαλεί… παρενέργειες.

«Tο πρόβλημα των κακόπιστων οφειλετών, εκείνων που επιχειρούν να αξιοποιήσουν ακόμη και τη δοκιμασία της πανδημίας για να αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους σε βάρος των συνεπών και της οικονομίας, παραμένει. Και δυστυχώς βρίσκουν καταφύγιο σε μέτρα καλής πρόθεσης, που αποδεικνύονται όμως στην πράξη ατελέσφορα και φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα».

«Έχω πει επανειλημμένα ότι οι πλειστηριασμοί και γενικά η προσφυγή σε αναγκαστική εκτέλεση δεν αποτελεί προτεραιότητα», τόνισε.

Και συνέχισε: Η αναγκαστική εκτέλεση δεν είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Είναι λύση κοστοβόρα και χρονοβόρα. Η απουσία της, ως έσχατου μέσο καταφυγής σε βάρος των στρατηγικών κακοπληρωτών, έχει σοβαρές παρενέργειες.

Οι κατά σύστημα ασυνεπείς ενθαρρύνονται στην ασυνέπειά τους. Και οι συνεπείς βλέπουν ότι οι καταχρηστικές συμπεριφορές γίνονται ανεκτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here