Υποφέρει η αγορά ακινήτων της Κίνας, με νέο «κανόνι» μετά την Evergrande, καθώς όλες οι εκτεθειμένες εταιρίες έχουν γίνει πλέον ευάλωτες μετά τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης και την ίδια την Evergrande, η οποία μετέδωσε τον «ιό».

Το αποτέλεσμα ήταν να ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Kaisa Group και τριών από τις μονάδες της σήμερα  Παρασκευή, μία μέρα αφότου θυγατρική της δεν κατάφερε να εξοφλήσει οφειλή της, ενώ οι μετοχές των εταιριών του κλάδου υποχωρούν.

Σύμφωνα με το Reuters η εταιρεία Kaisa με έδρα τη Shenzhen δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πρωτοφανή πίεση ρευστότητας, λόγω των δυσκολιών στην αγορά ακινήτων και των υποβαθμίσεων αξιολόγησης.

Η Kaisa και η μονάδα της Kaisa Prosperity ανέφεραν την Παρασκευή ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών τους αναστέλλεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών». Οι εταιρείες δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο μήνα, επικαλούμενο πηγές, ότι η Kaisa αναζητούσε αγοραστές για τη μονάδα διαχείρισης ακινήτων Kaisa Prosperity και δύο οικιστικές τοποθεσίες στο Χονγκ Κονγκ.

Τα προβλήματα της Kaisa έρχονται εν μέσω ανησυχιών για διεύρυνση της κρίσης ρευστότητας στον κινεζικό τομέα ακινήτων, μετά από μια σειρά αθέτησης πληρωμών ομολόγων, υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας και ξεπούλημα μετοχών και ομολόγων των εταιρειών τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εταιρία είναι η 25η μεγαλύτερη της χώρας με βάση τις πωλήσεις κατοικιών και η χρηματιστηριακή αξία της φθάνει περίπου το ένα δις δολάρια. Έχασε περισσότερο από 15% χθες Πέμπτη.

Η Kaisa έχει περίπου 3,2 δις δολαριακά ομόλογα που λήγουν τους επόμενους 12 μήνες, με την επόμενη λήξη ύψους 400 εκ. δολαρίων στις 7 Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here