Οτι δεν έχουν καταφέρει- επί της ουσίας- οι πολιτικοί ηγέτεςς της Ευρώπης εδώ και 7 μήνες, όσον αφορά στην διαχείριση του ενεργειακού κόστους, επιτυγχάνεται με τον “καλό μας τον καιρό”.
  • Διψήφια πτώση- ενδοσυνεδριακά έφτασε και το -17%– στην τιμή φυσικού αερίου TTF, καθώς στην Γηραιά Ηπειρο κυριαρχούν υψηλότερες του κανονικού της εποχής θερμοκρασίες.
Εως τα 94 ευρώ/MWh– χαμηλότερα -70% από τα ρεκόρ του Αυγούστου- την ώρα που το θερμόμετρο “δείχνει” από 4ο έως 8ο C πάνω από το συνηθισμένο στην Κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα η ζήτηση να παραμένει περιορισμένη, οι αποθήκες γεμάτες και οι νέες παραγγελίες να αφορούν σε συμβόλαια Νοεμβρίου (δεύτερο 15νθήμερο).
Εμφανή είναι τα σημάδια και στη χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία υποχώρησε σήμερα στα 155,34 ευρώ η  μεγαβατώρα, καταγράφοντας πτώση σε σχέση με χθες κατά -33,64%.
Η εξέλιξη συνιστά “ευλογία” σύμφωνα με αναλυτές, που μίλησαν χθες στο Bloomberg καθώς το Παρίσι είχε 25οC, το Λονδίνο 20οC, το Βερολίνο 18οC κ.α.
  • Στα καθ’ ημάς, πρόκειται για το λεγόμενο “γαϊδουροκαλόκαιρο” (καθώς το καλοκαίρι αρνείται πεισματικά-όπως το συμπαθές ζώο-) ή το Indian Summer κατά τους Εγγλέζους (η συγκεκριμένη έκφραση δεν σχετίζεται με την Ινδία αλλά τους Ινδιάνους, που εκείνη την περίοδο μπορούσαν να κυνηγήσουν).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here