Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν και εφέτος οι καταναλωτές για να ζεσταθούν, καθώς η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει το ένα ευρώ ανά λίτρο, όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες του χώρου.

Συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα θα διαμορφωθεί στα 1,060 ευρώ και μόνο για ποσότητες άνω των 1.000 λίτρων. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τους καταναλωτές που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Εκεί, οι κάτοικοι θα πληρώσουν πιο ακριβά τη θέρμανση, καθώς το κόστος πετρελαίου υπολογίζεται ότι θα ανέβει και άλλο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι στα νησιά και ειδικά στην Κρήτη η τιμή εκκίνησης ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 1,160 ευρώ, ενώ στις Κυκλάδες στα 1,220 ευρώ το λίτρο.

Οι επαγγελματίες εκτιμούν, μάλιστα, ότι η τιμή του πετρελαίου δεν αποκλείεται να παρουσιάσει αυξητική άνοδο κάνοντας λόγο για περιθώριο κέρδους 70 ευρώ/1.000 λίτρα, το οποίο θα διαχυθεί σε εταιρείες, μεταφορείς και πρατηριούχους.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η τελική τιμή στο πετρέλαιο θα εξαρτηθεί από τη διαμόρφωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με την οριστική απόφαση να λαμβάνεται από το Υπουργείο Οικονομικών, μετά την ξεκάθαρη εικόνα που θα έχει για το εφετινό πλεόνασμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here