γράφει ο Βαγγέλης Τσάπας

Η κεντρική τράπεζα των Φιλιππίνων Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), δείχνει ενδιαφέρον για το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC).

Όπως ανέφερε το Bloomberg την Τετάρτη, η κεντρική τράπεζα έχει συγκροτήσει μια επιτροπή για να μελετήσει τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις της πολιτικής για την έκδοση του ψηφιακού νομίσματος.

Ο κυβερνήτης Benjamin Diokno αποκάλυψε ότι η επιτροπή αναμένεται να υποβάλει τα αρχικά αποτελέσματα της μελέτης έως τον επόμενο μήνα.

  • «Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τα ευρήματα της ομάδας πριν λάβουμε μια απόφαση», δήλωσε ο Diokno σε δήλωση.

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν τη σημασία της ψηφιακής έκδοσης του fiat, αλλά πολλές επισημαίνουν επίσης τον αρνητικό αντίκτυπο στο νομισματικό σύστημα. Ο Diokno, ωστόσο, είναι αισιόδοξος απέναντι σε τέτοιες CBDC και δεν το βλέπει ως απειλή για το fiat.

  • «Το Cryptocurrency για εμάς ήταν πάντα πέρα ​​από το ίδιο το περιουσιακό στοιχείο, αλλά περισσότερο στην τεχνολογία blockchain που την υποστηρίζει», είπε.

To CBDC βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών

Πολλά άλλα παγκόσμια ομόλογα, ωστόσο, είναι πολύ μπροστά από τη ρυθμιστική αρχή των Φιλιππίνων. Η Bank of Japan μελετά επίσης τις συνέπειες του ψηφιακού fiat και τις προκλήσεις της και είναι επίσης μέρος μιας μεγάλης κοινοπραξίας, συμπεριλαμβανομένων των νομισματικών ρυθμιστικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Ευρώπης.

Η κεντρική τράπεζα της Ταϊλάνδης ηγείται της προσπάθειας στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς η ρυθμιστική αρχή έχει ήδη συνεργαστεί με μεγάλες επιχειρήσεις για την πορεία του ψηφιακού fiat μετά την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου.

  • Η κινεζική κεντρική τράπεζα, ωστόσο, παραμένει στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης του CBDC. 

Ξεκίνησε την ανάπτυξη το 2014 και έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία. Η ρυθμιστική αρχή συνεργάστηκε επίσης με τουλάχιστον 20 εξωτερικές οντότητες , συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα DiDi Chuxing και σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκίνηση παράδοσης φαγητού με την υποστήριξη της Tencent, Meituan Dianping, για την πραγματική δοκιμή ψηφιακού γιουάν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here