Ο JungJin SEO, Επίτιμος Πρόεδρος της Celltrion Group με έδρα τη Νότιο Κορέα, ανακηρύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 10 Ιουνίου 2021, ως ο EY World Entrepreneur Of The Year 2021, στο πλαίσιο διαδικτυακής τελετής απονομής, η οποία μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Ο JungJin διακρίθηκε μεταξύ 45 νικητών επιμέρους διαγωνισμών, από 38 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, οι οποίοι διαγωνίστηκαν για την παγκόσμια διάκριση. Είναι ο πρώτος νικητής από τη Νότιο Κορέα, στα 21 χρόνια του θεσμού.

Ο JungJin, 63 ετών, ίδρυσε τη Celltrion, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία, το 2003, με κεφάλαιο μόλις $45.000. Σχεδόν 20 χρόνια από την ίδρυσή της, η Celltrion υλοποιεί σήμερα το όραμά της να βελτιώσει την υγεία και την ευημερία για όλους, αναπτύσσοντας πρωτοποριακά φάρμακα για τη θεραπεία αυτοάνοσων ασθενειών, διαφορετικών μορφών καρκίνου και, προσφάτως, του COVID-19. Η εταιρεία, την οποία ο JungJin ίδρυσε με πέντε από τους συναδέλφους του, μετρά πλέον περισσότερους από 2.100 εργαζόμενους, με πωλήσεις σε περισσότερες από 90 χώρες και έσοδα που ξεπερνούν τα $1,69 δισ.

Ποιος είναι

Το επιχειρηματικό ταξίδι του JungJin ξεκίνησε νωρίς, όταν εργαζόταν ως οδηγός ταξί για να καλύψει τα έξοδα φοίτησης στο Πανεπιστήμιο Konkuk στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη βιομηχανική μηχανολογία, ανελίχθηκε μέσα στη Daewoo Motor Co., όμως, έχασε ξαφνικά τη δουλειά του εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η εταιρεία έπειτα από την ασιατική οικονομική κρίση του 1997.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο JungJin συνεργάστηκε με συναδέλφους του σε αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε διάφορους κλάδους, οι οποίες, όμως, απέτυχαν να αποδώσουν καρπούς, παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια. Τελικά, αφού παρακολούθησε μία συζήτηση μεταξύ διάφορων ακαδημαϊκών, αποφάσισε να εστιάσει στον βιοφαρμακευτικό κλάδο, πιστεύοντας ότι έχει τη δυναμική να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη μηχανή ανάπτυξης.

Με αυτή την έμπνευση, ίδρυσε τη Celltrion, με κεφάλαιο μόλις $45.000. Παρά τις ταπεινές καταβολές της, η εταιρεία σύντομα αναδείχθηκε ηγέτιδα της νοτιοκορεατικής βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας. Το λανσάρισμα του Remsima, του πρώτου βιο-ομοειδούς προϊόντος αντισωμάτων στον κόσμο, βοήθησε τη Celltrion να αναρριχηθεί στην κορυφή του βιοφαρμακευτικού κλάδου της χώρας. Η Celltrion συνέχισε αυτή την επιτυχία, με το λανσάρισμα φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού και το λέμφωμα, τα οποία πλέον χορηγούνται παγκοσμίως.

Με έμφαση στην παγκόσμια πρωτοπορία, η Celltrion έχει καινοτομήσει με τεράστια επιτυχία σε διάφορους, «αχαρτογράφητους» τομείς τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πρόσφατα, ανταποκρίθηκε στην πανδημία, αναπτύσσοντας μία θεραπεία αντισωμάτων για τον COVID-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here