Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, δύο από τα ισχυρότερα επενδυτικά σπίτια των ΗΠΑ αντιπαρατέθηκαν για την τιμή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
   Δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα αφ΄ ενός για την ορθότητα των αναλύσεων τους αφ΄ ετέρου για τις σκοπιμότητες που ενδεχομένως να (εξ)υπηρετούν.
Ήταν την περασμένη Πέμπτη, όταν η έκθεση της Goldman Sachs προκάλεσε ηλεκτροσόκ όχι μόνο στον κλάδο αλλά στην χρηματιστηριακή αγορά ευρύτερα.
Παραθέτουμε απλά τις χαμηλότερες τιμές-στόχους, για την Εθνική, τα 2,60 ευρώ ή -3% κάτω από την τρέχουσα τιμή (της 6/2), για την Eurobank τα 0,82€ (ή 12,8% χαμηλότερα), για την Alpha Bank τα 2,13€ (ή 19,3% χαμηλότερα).
Εκεί όμως που υπερέβαλε εαυτόν ήταν στην Τρ. Πειραιώς, τη μετοχή της οποίας “πυροβόλησε” κατεβάζοντας τον πήχη στο 1,85€ ή -32%(!) χαμηλότερα από την τρέχουσα τιμή.
  • Ομολογουμένως πολύ επιθετική υποβάθμιση, διευκολύνοντας επί της ουσίας τα short funds που έχουν θέσεις στη μετοχή.
  • Ειδικότερα δε το Lansdowne με το οποίο συνεργάζεται.
   Είπατε κάτι για Chinese Walls; Σωστά.
   Και ερχόμαστε στην χθεσινή συνεδρίαση, όταν λίγο πριν το ξεκίνημα της κυκλοφόρησε σε τραπεζικά και χρηματιστηριακά γραφεία η έκθεση της JP Morgan.
    Και σε αυτή την περίπτωση απλά παραθέτω την στοχοθεσία της JPM.
  Χαμηλώνει την τιμή για την Eurobank στο 1 από το 1,3 ευρώ, λίγο για την Εθνική στα 3,80 από 3,90 ενώ ανεβάζει για την Alpha Bank στα 2,5 από 1,5 ευρώ.
   Αφήνω τελευταία την Πειραιώς, καθώς από τα 2,40 εκτινάσσει τον στόχο στα 4,20 ευρώ, παρακαλώ με διπλή αναβάθμιση.
    Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως και η λεπτομέρεια ότι Goldman Sachs και JP Morgan ήταν μεταξύ των κυρίων υπευθύνων για την έκδοση του Tier II της Alpha Bank. Η δε Goldman Sachs ο ένας από τους έξη οίκους, που πήρε mandate από την Πειραιώς για το δικό της Tier II.
     Πως είπατε; Σωστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here