Ο Πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, John Kerry

Οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την πράσινη μετάβαση, αλλά και η ενεργειακή κρίση, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών.

  • Oι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από τη Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» την οποία θα φιλοξενήσει η Ελλάδα.

Το ταξίδι του John Kerry θα συνεχιστεί στο Μπαλί της Ινδονησίας, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο των G20 για το κλίμα και το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το Βιετνάμ για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και ηγέτες επιχειρήσεων, με στόχο τη διαμόρφωση συναίνεσης γύρω από βασικές ενέργειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε συνάντηση το περσινό φθινόπωρο με τον John Kerry στη Σαουδική Αραβία, στο περιθώριο της Συνόδου Middle East Green Ιnitiative.

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών στην Ελλάδα και τα φιλόδοξα project για τα «πράσινα» νησιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here