Σε άλλη μια σημαντική κίνηση με την οποία δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στις προοπτικές της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης προχώρησε η CROMAR. Η εταιρεία με διαχειριστή τον John Croker και εμπειρία δεκαετιών σε Ελλάδα και Αγγλία εξαγόρασε το χαρτοφυλάκιο της ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε, μεγεθύνοντας το αποτύπωμα της στην αγορά.

Οι στρατηγικές συνεργασίες και η συγκέντρωση δυνάμεων αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το επόμενο διάστημα, όπως έχουν αναφέρει στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Αυτό είναι και το πνεύμα που αφουγκράζεται ο ίδιος ο J. Croker, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η CROMAR συνεχίζει να επενδύει στρατηγικά στον τομέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, έναν τομέα με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και κερδοφορίας και στον οποίο η δημιουργία μεγαλύτερων σχημάτων μέσω στρατηγικών συνεργασιών και εξαγορών είναι μονόδρομος“, τονίζει.

Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ, εταιρία με όνομα και εξειδικευμένη γνώση στο χώρο του Insurance & Risk Management και προσωπικά με τον κ. Γιώργο Κουτίνα, καταξιωμένο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς o οποίος θα μας βοηθήσει με την σωρευμένη εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία του.  Είναι βέβαιο πως στο πλαίσιο της τρέχουσας συγκυρίας, η συγκεκριμένη συνεργασία στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της CROMAR αλλά και ευρύτερα της ασφαλιστικής αγοράς”.

Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν η CROMAR απέκτησε μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της Infotrust, ένα από τα μεγάλα ασφαλιστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης επενδύοντας στις δυνατότητες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Πληροφορίες του IW αναφέρουν πως και άλλες συμφωνίες κυοφορούνται για το επόμενο διάστημα στον τομέα της διαμεσολάβησης, καθώς οι τάσεις συγκέντρωσης – και – σε επίπεδο Coverholders θα παραμείνουν στο προσκήνιο.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here