Ο αμπελώνας και η πρώην κατοικία του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου απέκτησε νέο ιδιοκτήτη και μάλιστα έναν μεγιστάνα που δραστηριοποιείται σε είδη πολυτελείας.

Ο λόγος, για τον Bernard Arnault, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, ο οποίος αγόρασε το πολυώροφο κτίριο γνωστό ως Casa Degli Atellani στο Μιλάνο από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, τους απογόνους των οικογενειών Conti και Portaluppi.

Η αξία της συναλλαγής ή ο σκοπός της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκαν.

Χτισμένο γύρω στο 1490, το κτήριο το δώρησε ο Λουδοβίκος «Il Moro» Δούκας του Μιλάνου στον Ντα Βίντσι το 1498, ενώ βρισκόταν στην πόλη για να ζωγραφίσει το αριστούργημά του «Ο Μυστικός Δείπνος». Αφού άλλαξε χέρια και ιδιοκτησία με την πάροδο του χρόνου, η κατοικία στο Μιλάνο που βρίσκεται στο Tony Corso Magenta αποκτήθηκε το 1919 από τον γερουσιαστή και επιχειρηματία Ettore Conti, του οποίου ο γαμπρός, διάσημος αρχιτέκτονας Piero Portaluppi, ανέλαβε να το αναπαλαιώσει.

Το αρχοντικό του 15ου αιώνα κρύβει μια καταπράσινη αυλή που φιλοξενεί τον αμπελώνα του Ντα Βίντσι, το μόνο υπάρχον οινοπαραγωγικό κτήμα στο κέντρο μιας μητρόπολης. Παραμελημένος και κατεστραμμένος, ο αμπελώνας 16 σειρών, ή περίπου δύο στρεμμάτων, αποκαταστάθηκε προσεκτικά το 2014 και τελικά αποκαλύφθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Expo του 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο.

Ο Arnault, με καθαρή περιουσία στα 181,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Forbes, είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανδρών του κόσμου, ανταγωνιζόμενος συχνά για την πρώτη θέση με επιχειρηματίες όπως ο ιδιοκτήτης της Tesla και του Twitter, Έλον Μασκ, και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here