Μεγάλη φωτιά προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών στην Κάτω Κηφισιά.

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο PAL Παλαμήδης, στο οποίο ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, είναι ιδιοκτησίας του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην υπουργού, πνευμονολόγου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μίνας Γκάγκα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1947 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής σκευών μαγειρικής, η οποία στην πορεία έγινε “Παλαμήδης ΑΕ”. Το 1960 η διοίκηση προχώρησε στην εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής, με στόχο τα ανοξείδωτα είδη κουζίνας.

Το 1990 η εταιρεία επέκτεινε την προϊοντική σειρά της και ξεκίνησε να παράγει αντικολλητικά προϊόντα κουζίνας, ενώ τρία χρόνια αργότερα τα προϊόντα της  άρχισαν να εξάγονται σε περισσότερες από 10 χώρες. Το 2008 πολλαπλασιάστηκαν οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και επτά χρόνια αργότερα  η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο χώρο.

Τα σκεύη PAL έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ π.χ. Σκλαβενίτης, My Market ή περιλαμβάνονται σε προωθητικές ενέργειες με κουπόνια.

Το εργοστάσιο είναι ασφαλισμένο και έχει κάλυψη μέσα από συνασφαλιστικό σχήμα με leader την Generali.