Εν μέσω περιόδου κορωνοϊού έκλεισε ένα νέο μεγάλο deal για τον ξενοδοχειακό κλάδο, που αναμένεται να αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή στη Θεσσαλονίκη.

Η συμφωνία, που έκλεισε έπειτα δύο χρόνια διαπραγματεύσεων λόγω τεχνικών δυσκολιών, καθότι το κτήριο εντάσσεται στην κατηγορία των διατηρητέων αφορά την εξαγορά του κτηρίου της καπναποθήκης Μιχαηλίδη από την ισραηλινή αλυσίδα “Brown Hotels”.

Η Brown Hotels, όπως είχε γράψει το banks.com.gr είχε κάνει το ντεμπούτο της επίσημα στην ελληνική αγορά στα μέσα Οκτωβρίου με την επαναλειτουργία του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο η εταιρεία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ήδη από το 2018 για την ελληνική αγορά, οπότε και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για το κτήριο της καπναποθήκης Μιχαηλίδη, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ναυμαχίας Λήμνου και Δωδεκανήσου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης η αλυσίδα διαθέτει και το διατηρητέο κτήριο του πρώην ‘Βιέννη’ επί της οδού Εγνατίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της συμφωνίας, λίγο πριν το Πάσχα, με τον αγοραστή να πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο του τιμήματος.

Το κτήριο, όπως μεταδίδει το voria.gr, που ήταν ιδιοκτησίας της «ΕΒΙΕ Μιχαηλίδης», της «Πυθαγόρας ΑΕ» και του Χάρη Πρωτόπαπα, εκτείνεται σε περίπου 5.000 τμ. Διαθέτει οκτώ ορόφους και κτίστηκε το 1937, με επιρροές μοντερνισμού και Art deco. Αξιόλογα χαρακτηριστικά αποτελούν η οργάνωση των όψεων σε κατακόρυφες και οριζόντιες ζώνες ανοιγμάτων που τονίζονται με απλές ανάγλυφες ταινίες.

Το deal ολοκληρώθηκε εν μέσω κορωνοϊού, γεγονός που κάνει τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, με τον σχεδιασμό ωστόσο της αρχικής επένδυσης να αφορά στη δημιουργία τετράστερου ξενοδοχείου.

Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ο αγαπημένος τόπος επένδυσης των Ισραηλινών, που αναζητούν ευκαιρίες με προοπτικές σημαντικών αποδόσεων, αγοράζοντας είτε ξενοδοχεία όπως πρόσφατα το Νεφέλη, στο Πανόραμα, αλλά και βιοτεχνικούς χώρους για τη μετατροπή τους σε Airbnb.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ομίλου Fattal, που απέκτησε την προηγούμενη χρονιά το κτήριο – γιαπί στη γωνία Τσιμισκή 1 και Κατούνη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here